Interactieve tv

Interactieve televisie wordt ontzettend vaak in de reclames van de providers genoemd, een interactieve-tvhoopmensen weten wat het is maar weten nou niet precies of het voordelen met zich mee brengt. Maar voor als je het nog niet weet: Interactieve tv is een nieuwe manier of vorm van televisie kijken. Kenmerken van interactieve televisie zijn dat je naast het perfecte beeld en kwaliteit (wat waarschijnlijk meer met de televisies in het algemeen van tegenwoordig te maken heeft) een hoop nieuwe opties aan je televisie toe kan voegen. Je bepaalt namelijk helemaal zelf wanneer je welke programma’s kijkt. Als je het 8 uur journaal bijvoorbeeld moet missen, maar het wel graag wilt kijken dan kan je dat wat later doen. Hetzelfde geldt voor alle andere programma’s.

Daarnaast kan je makkelijk pauzeren bij een interactieve televisie, zelfs live tijdens uitzendingen van programma’s. Dit is handig als je opeens weg moet, of als je naar de wc moet zonder dat de reclame er nog is. Als je dan terug komt en er is toevallig wel reclame, dan kan je makkelijk doorspoelen totdat je weer live televisie hebt, en zo dus de reclame missen. Ook is het handig als je een leuk/mooi/grappig moment nog een keer (meteen) terug wilt kijken, je kan namelijk gewoon terugspoelen tijdens de uitzending om dat moment nog even terug te zien.

ziggo

Voordelen van Interactieve TV

Als je interactieve televisie vergelijkt met normale (of oude) televisie, dan zijn er vele voordelen voor interactieve televisie. Zo zijn de kwaliteiten van het beeld en het geluid een heel stuk beter. Daarnaast is het mogelijk om simpel films te huren (dan kan je ze 24 uur lang bekijken) en te bekijken. Handige hieraan is dat je niet naar een videotheek moet om het op te halen, en het terug te brengen. Je kan gewoon thuis lui op de bank blijven zitten.

Uitzending gemist behoort ook tot een van de voordelen bij interactieve tv, samen met het pauzeren tijdens uitzending, vooruit of achteruit spoelen bij uitzendingen en ook nog eens een digitale tv-gids. Hierdoor kan je op je televisie kijken wat er nu/straks/primetime op televisie is, en meteen op de zender klikken waar je naar wilt kijken.